Johan en Pieter

Professor Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan de KU Leuven en ondervoorzitter van het Leuvens kankerinstituut (LKI). Hij is ook papa van een zoon met kanker, Pieter. Uit dankbaarheid omdat Pieter er vandaag nog is en uit respect voor de moed die kankerpatiënten elke dag moeten opbrengen, onderneemt Johan een heel bijzondere tocht.

Op maandag 21 augustus begint hij aan een looptocht van Gasthuisberg naar Santiago de Compostela, met in zijn rugzak brieven en berichten van mensen die vechten tegen kanker of die de gevolgen hiervan moeten dragen. In deze brieven kunnen zij hun ervaringen neerschrijven, zorgen delen of hoop uitdrukken. Ook familieleden en vrienden van patiënten kunnen hun boodschap kwijt. Bij zijn aankomst zal Johan de post op een symbolische manier afleveren.

100 km per dag...!

Johan wil Compostela eind september al bereiken, dat betekent dat hij 80 tot 100 km per dag zal moeten lopen! Dit is een zeer grote fysieke uitdaging. Hij zal tijdens zijn tocht goed begeleid worden en elke week een rustdag inbouwen.

Wie de tocht van nabij wilt volgen, kan dat via de online-weergave van het parcours en via het 'Dagboek' waarin dagelijks foto's, sfeerbeelden of korte verslagen verschijnen. Je kan Johan ook vinden op facebook!

Het lopertje

drawing

Ook Pieter draagt een bijzonder steentje bij aan deze actie! Hij heeft een lopertje getekend, dat sprekend op zijn vader lijkt.

Het lopertje vind je terug op cursusblokken en draagzakjes. We willen hiermee leeftijdsgenoten van Pieter bereiken. De opbrengst van de verkoop hiervan gaat naar het Leuvens kankerinstituut. Omwille van praktische redenen zullen de verkoopmomenten voornamelijk in het Leuvense georganiseerd worden. Hou zeker onze Facebookpagina en Instagramaccount in de gaten!
 

Met dank aan:   acco leuven    kul    medica leuven    uccll   sancta maria leuven