vliegtuig

De tocht van Johan begon eigenlijk al in 2011, toen bij Pieter de diagnose van kanker gesteld werd. Hij nam zich voor om “iets zots” te doen als hij zijn zoon nog bij zich had na 5 jaar. Wat begon als iets “zots”, bleek lang niet zo’n gek idee. Het kon al snel op veel steun rekenen vanuit zijn omgeving – daaruit is het idee van de looptocht naar Compostela ontstaan, een idee dat uiteindelijke uitgroeide tot Post voor Compostela. Op 21 augustus is Johan aan zijn tocht begonnen, op 22 september heeft hij Compostela bereikt - met 840 brieven van patiënten in zijn rugzak! Hij liep bijna 2400 km op 33 dagen tijd, een fysiek huzarenstukje én een onvergetelijke ervaring.

Johan heeft niet alleen voor Pieter gelopen, maar voor álle mensen die op één of andere manier geconfronteerd worden met kanker. Om hen nog beter te ondersteunen, wil hij ook geld inzamelen voor het Leuvens kankerinstituut, het LKI. Het LKI verenigt onderzoekers, artsen en zorgverleners die zich aan KU Leuven en UZ Leuven inzetten voor mensen die vechten tegen kanker. Als ondervoorzitter en kankeronderzoeker is Johan een van de drijvende krachten in het LKI. Meer informatie vindt u hier.

Elke vorm van steun aan het LKI, elke bijdrage aan het kankeronderzoek is welkom!

Een storting kan via overschrijving op rekeningnummer BE45 7340 1941 7789 van de KU Leuven, met mededeling 400/0014/43420. Voor giften vanaf 40 euro reikt de KU Leuven een fiscaal attest uit.

Van harte dank voor de steun!