100 km per dag...!

Van Gasthuisberg naar Compostela, een tocht van 2400 km, en die afstand overbruggen op minder dan 5 weken tijd. Dat betekent 80 tot 100 km lopen, of  zeg maar twee marathons per dag! Dit is een uitzonderlijke fysieke uitdaging, zeker als je weet dat stappers over die afstand 3 tot 4 maanden doen...

Training en begeleiding

Een goede voorbereiding is essentieel. Johan probeert zoveel mogelijk te trainen. Elke dag wat lopen, vaak 's avonds laat na het werk, en nu en dan wat fitness of zwemmen. Vooral lange duurlopen in de weekends zijn onontbeerlijk. Maar de combinatie met het onderzoekswerk, het coachen van studenten, het leiden van het Departement Oncologie en de vele gastlezingen en ontmoetingen blijft een uitdaging…

Ook tijdens de tocht zelf zal Johan zich zo goed mogelijk laten begeleiden. Niet alleen de afstand, maar ook het heuvelend terrein vormt een uitdaging. In totaal zullen er 23.000 hoogtemeters moeten overwonnen worden, onder andere met een passage over de Pyreneeën. Per dag zal hij naar schatting 4000 kcalorieën verbranden. Het weer zal allicht ook erg variëren, met dagen rond de 40°C, koude nachten, en allicht ook regen en wind. Voldoende eten en drinken, de nodige rust, dagelijkse massage en verzorging, aangepaste loopschoenen en sportkledij, het zijn basisvoorwaarden om deze tocht te laten slagen. 

De rugzak met de brieven van patiënten maakt het lopen fysiek nog wat zwaarder, maar zal hem natuurlijk ook ‘vleugels geven’ wanneer het wat moeilijker wordt!

Volg Johan op de voet.

Op maandag 21 augustus is hij vertrokken! Je kan de looptocht van Johan volgen via het parcours op de website en via het Dagboek' waarin dagelijks sfeerbeelden en verslagjes verschijnen.

Vind ons ook op facebook!

Vragen? Tel. 016 34 17 17 of 0479 59 91 en info@post-voor-compostela.be .