Johan en Pieter

Professor Johan Swinnen is kankeronderzoeker aan de KU Leuven en ondervoorzitter van het Leuvens kankerinstituut (LKI). Hij is ook papa van een zoon met kanker, Pieter. De tocht van Johan begon eigenlijk al in 2011, toen de dertienjarige Pieter de diagnose van kanker kreeg. Johan nam zich voor om “iets zots” te doen als hij Pieter na 5 jaar nog bij zich had. Wat begon als "iets zots” bleek lang niet zo’n gek idee en groeide uiteindelijk uit tot Post voor Compostela-actie.

Op maandag 21 augustus om 10 uur begon Johan aan een looptocht van Gasthuisberg naar Santiago de Compostela, met in zijn rugzak brieven en berichten van mensen die vechten tegen kanker of die de gevolgen hiervan moeten dragen. In deze brieven kunnen zij hun ervaringen neerschrijven, zorgen delen of hoop uitdrukken. Ook familieleden en vrienden van patiënten kunnen hun boodschap kwijt. 

Lees meer in Campuskrant van 28 juni 2017: "Patiënten inspireren kankeronderzoeker tot looptocht naar Compostela."

Sponsoring

Om patiënten nog beter te ondersteunen, wil Johan ook geld inzamelen voor het Leuvens kankerinstituut, het LKI. Dat verenigt onderzoekers, artsen en zorgverleners die zich aan KU Leuven en UZ Leuven inzetten voor mensen die vechten tegen kanker. Meer informatie over het LKI vind je hier.

Je kan een kilometer van zijn route aankopen, of zelf een actie op touw zetten. Meer informatie over de steun- en sponsoropties vind je hier.

Het lopertje

drawing

Ook Pieter draagt een bijzonder steentje bij aan deze actie! Hij heeft een lopertje getekend, dat sprekend op zijn vader lijkt.

Het lopertje is intussen een vast beeld van de tocht. Je vindt het ook terug op cursusblokken en draagzakjes. De opbrengst van de verkoop hiervan gaat naar het Leuvens kankerinstituut. De cursusblokken worden verkocht in de ACCO-winkels in Leuven en Kortrijk. Er is ook nog een verkoopsmoment op Campus Gasthuisberg op maandag 2 oktober. Meer info volgt.

Wil je zelf cursusblokken verkopen, aan medestudenten, op een opendeurdag of ander evenement: dat horen we graag!

Contacteer het Leuvens kankerinstituut op 016 34 17 17 of via info@post-voor-compostela.be.
 

Dank aan:   acco leuven    kul    medica leuven    uccll   sancta maria leuven 

 Montfortcollege  Ziekenhuisschool