Diary

Filter volgens:

118.187 euro!

12 okt 17

Voorlopige opbrengst van Post voor Compostela: 118.187 euro! Een grote cheque voor LKI-voorzitter Michel Delforge en een fantastisch bedrag voor het Leuvens kankeronderzoek!

De lange tocht: een boek van Johan!

09 okt 17

Er is hoop in de strijd tegen kanker! Deze overtuiging van Johan vormt ook de ondertitel van een nieuw boek: "De lange tocht". In dit boek vertelt hij zijn verhaal en legt hij in begrijpbare taal uit wat kanker is. Hij beschrijft de zoektocht van wetenschappers en artsen en kijkt vooruit, naar nieuwe pistes. Ook de tocht naar Compostela komt aan bod! Het boek is uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts en ligt vanaf 14 oktober in de boekhandel.

 

De eerste les na de tocht!

27 sep 17

Vandaag begon Johan aan het nieuwe academiejaar! De studenten vormden een erehaag, het team kwam supporteren en ook de pers was erbij. Hij vertelde het verhaal van de tocht en kreeg een oorverdovend applaus. Nagenieten!

 

Finisterre!

24 sep 17

Johan, Pieter en Chris voltooien de tocht met een krachtige symbolische daad in Finisterre. Gevoelens van angst, pijn, opstandigheid, onzekerheid en verdriet gaan in rook op. HOOP neemt hun plaats in. Missie volbracht.

Aanschuiven...

23 sep 17

Vandaag is hij niet aan het lopen, maar aan het aanschuiven, samen met vele andere pelgrims, voor het 'Certificado de distancia'.

Onvergetelijk beeld vanuit Compostela...

22 sep 17

Missie geslaagd!!!

22 sep 17

Volg de laatste kilometers op de website van VTM Nieuws!

22 sep 17

De laatste kilometers van de tocht zijn straks live te volgen op de website van VTM Nieuws! Klik hier.

Anne Vloemans

Anne Vloemans
22 sep 17

Dag Johan, superblij jouw tocht te kunnen volgen op fb. Wies is even in het UZA voor een kleine ingreep, weer een stapje verder, jouw aankomst volgen we op de voet.

Speciale groet van Wies aan Pieter ♥️

Respect !!

Nog minder dan 25 km!

22 sep 17

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpostvoorcompostela%2Fvideos%2F362016620888301%2F&show_text=0&width=560

Proficiat! Onvoorstelbaar.

Prachtig en straf!

Mia Jespers

Mia Jespers
22 sep 17

Onze weg was weg overwoekerd door kanker, er is een nieuw pad.

Wat een prestatie en zo hartverwarmend! Alle respect!

Respect voor het initiatief, moed en kracht aan allen die met kanker geconfronteerd worden en veel succes met het kankeronderzoek!

Het is kippenvel ....zoveel bewogenheid en gedrevenheid. Oneiding veel respect.

Dag Johan, Heel veel bewondering voor je intiatief! Wat een moed!

Pieter en bij uitbreiding alle patiënten halen hier zeker ook inspiratie uit! Proficiat!

Fantastische prestatie! Marc & Ingrid

Beste Johan en team, Omdat jullie tocht volgen me elke keer doet beseffen hoe hard het leven kan zijn en hoe blij we mogen zijn dat er mensen zijn zoals jij... Succes met de laatste kilometers !

Jack De Gendt

Jack De Gendt
22 sep 17

Ik vind er geen woorden voor; voor uw prestatie, doorzettingsvermogen, opoffering... laat mij dan ook a.u.b. toe gewoon 'proficiat' te zeggen. Ik deed de tocht per fiets, dat is heel wat minder zwaar dan lopen en had wel spijt na aankomst dat het voorbij was "... het onderweg zijn....".

Beste Johan, Met volle bewondering heb ik jouw tocht gevolgd. Alle dagen heb ik de berichten op Facebook mee gelezen. Ik geraakte ontroerd van de pakkende verhalen van mensen die iemand hadden verloren aan deze oneerlijke ziekte of er zelf mee te maken hadden...

Ik kan alleen maar zeggen: Een dikke proficiat! Jouw tocht heeft heel veel betekend voor zovele mensen! Ik denk dat jij dit ook nooit zult vergeten! Vanaf morgen kan je verdiend rusten!

Groetjes Frank

Een voorproefje van de Telefacts-reportage!

21 sep 17

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvtmnieuws%2Fvideos%2F1930006863681334%2F&show_text=0&width=560

Johan Mortelmans

Johan Mortelmans
21 sep 17

Johan, bescheiden en gedreven roerganger voor velen.

Mag ik u een streepje poëzie als ruiker aan de aankomst in Compostela aanbieden, genomen uit de poëziebundel 'Ik ben op weg gegaan', uitgegeven door het Vlaams Compostelagenootschap?

Camino de Santiago. Als zij mij vragen zou wat ik het mooiste vond dan zou ik antwoorden: de weg die we samen liepen. En of dit nu liefde heet? Misschien wel, maar niet is sterker dan de stilte van de sterren.

Thomas Rubico.

Een nieuwe mijlpaal!

21 sep 17

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpostvoorcompostela%2Fvideos%2F361783840911579%2F&show_text=0&width=560

Bewonderenswaardig!

Zo een zware en tegelijkertijd prachtige symbolische tocht... Heel veel respect en bewondering!

Succes met de laatste 100 km!

Proficiat Johan en Pieter!

Johan Ragaert

Johan Ragaert
21 sep 17

Heel veel respect voor u Johan. U bent er bijna, de laatste kilometers. Dit op zo'n korte tijd. Ga ervoor. Je bent een voorbeeld voor heel velen.

Vijf jaar geleden stond de klok twee keer stil op één dag: zowel opa Herman als Lucas, het kindje van vrienden kregen die dag te horen dat ze kanker hadden. Ze verloren allebei de strijd, maar blijven met ons mee lopen, op een onzichtbaar, parallel pad.

Dit prachtige initiatief geeft mensen hoop. Misschien mag de post over opa Herman en Lucas nog eventjes mee in de rugzak richting Compostela. Heel veel dank, en heel veel moed.

Alles komt sowieso goed, op welke manier dan ook.

Steven Vanden Berghe

Steven Vanden Berghe
21 sep 17

Mijn Camino del Norte van 750 km zit er vandaag op met aankomst in Santiago de Compostela. Enorm veel respect voor hetgeen u hebt gerealiseerd. Ik ben fier op mijn 750km/25 dagen maar het u doet is indrukwekkend. Wat een doorzetting.

Probeer te genieten van je laatste tientallen kilometers tussen de vele pelgrims.

Duizendmaal "chapeau", voor jezelf Johan, voor zùlk zinvol initiatief, voor en van iedereen die je ermee verder helpt!

De laatste honderd kilometer! Wat een ongelooflijke prestatie heb je al geleverd.... Ook chapeau voor uw volgploeg in de Campers, zij verdienen een dikke pluim om u zover te begeleiden.

Het liefst van al stonden we nu op het plein in Santiago, om je op te wachten. We zijn er gedachten bij en volgen elke letter die hier verschijnt. Bedankt!

Hij staat op 100 km van Compostela!!!

21 sep 17
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpostvoorcompostela%2Fvideos%2F361471184276178%2F&show_text=0&width=560

Johan,

Vier jaar geleden zijn mijn broer en ik samen naar Compestela gewandeld in 63 dagen. Dit was zo'n unieke belevenis dat wij van plan waren om de tocht vanuit Sevilla opnieuw te doen. Vorig jaar echter heb ik het verdict "darmkanker" te horen gekregen. Na een chemokuur, radiotherapie en operatie stelde men vast dat ik kankervrij was. Na vier maanden en een eerste check-up heeft men een letsel op de lever gevonden. Dus opnieuw chemo en operatie in het verschiet, maar toch brandt in mijn innerlijke nog steeds de wil om voor de tweede maal de tocht te ondernemen.

Laat ons ons hopen dat het niet bij dit verlangen blijft.

Apetrots op deze knalprestatie!

Wim, Tine, Jutta, Josse en Seppe Maeseele - Van Severen

Wim, Tine, Jutta, Josse en Seppe Maeseele - Van Severen
21 sep 17

Lieve Lucas, jij haalde de strijd tegen kanker niet. Jij bleef voor altijd zeven, onze Josse wordt al bijna negen, maar jij zal voor altijd zijn goede vriend zijn, en het zoontje van zijn peter. In jouw korte doortocht hier op aarde wist jij zoveel mensen te inspireren voor de rest van hun leven.

Je loopt voor altijd met ons mee: Lucas for life.

Liefs van Wim, Tine, Jutta, Josse & Seppe 

------------------

"Ik blijf nu hier. Jij gaat naar daar En daar is niet zo ver van hier. We spreken af, ik weet niet waar En daar ontmoeten wij elkaar." (auteur onbekend)

------------------

Dragen met duizend armen

Hoe kunnen wij dragen in deze dagen Jullie vasthouden midden in dit loslaten Wakker blijven tijdens jullie waken Een arm of been zouden we geven om hem te laten leven We dragen jullie met duizend armen Onwennig flapperend met vleugels van engelen Zachte kracht uit een ander leven

Tine Van Severen voor Tomas, Diewer, Lucas, Ruth, Berthe, Seppe & Pelle 20 november 2015

Beste Johan, ook vanuit Boston wordt je tocht op de voet gevolgd! Jouw doorzettingsvermogen en dat van Pieter en jullie gezin is een voorbeeld voor ons allemaal! We willen je dan ook steunen in deze laatste en waarschijnlijk zwaarste kilometers.

Veel succes! Veerle en Nick

Vol bewondering volg ik je tocht , de eindstreep is in zicht. Ook heel veel bewondering voor de wilskracht van Pieter. Oma van Lieselotte

Beste Johan,

Kràk op het moment dat jij begon aan je tocht, die ochtend in de hall in Gasthuisberg, zaten mijn papa, mama en ik boven, op de vierde verdieping, bij je collega's van thorax oncologie en kreeg hij slecht nieuws over uitzaaiingen. Voor mijn papa, voor de papa van Griet, voor alle vaders, zonen, moeders en dochters die kam(t)pen met kanker: ik ben met heel mijn hart bij hen. En bij jou. Wàt een toewijding. In je onderzoekswerk, als vader, in deze onwaarschijnlijke tocht.

Ik sluit me aan bij wat intussen een veelvoud van een duizendkoppig koor is geworden: bedankt. Héél hard bedankt. Je bent op 95 kilometer, nu. Nog niet gewonnen. Maar hé, je won al vanaf kilometer één. Veel kracht en goede moed voor de laatste rechte lijn & hopelijk ook keihard genieten.

Annick De Wit

Fantastisch initiatief en ongelofelijk sterke prestatie !!

Nog 100 km!!!

20 sep 17

Hij staat op minder dan 100 km van Compostela! Aangekomen in Portomarin, morgen begint hij aan de voorlaatste dag van de tocht!

👍 Prachtige prestatie, luc en leen

Heel veel respect voor dit fantastische avontuur, het warme gezin en een straffe Pieter!

'Sport is gezond', maar deze actie gaat veel verder dan dit gezegde... Het is een hart onder de riem voor zij die wegens ziekte niet meer - of zeer beperkt - aan sporten toe komen omwille van de focus op herstel en overleving.

Een ferme prestatie met grote symbolische waarde!

Siska Kiekens

Siska Kiekens
20 sep 17

Beste Dr. Swinnen en team vrijwilligers,

Een paar dagen geleden in Sahagun hadden wij het geluk jullie te mogen ontmoeten. Wij zijn zelf ook thuis in België vertrokken naar Compostela, maar wij doen er wel heel wat langer over. Onze voettocht is begonnen op 7 juni en als alles goed gaat zullen wij binnen een week of 2 in Santiago aankomen.

Wij hebben grote bewondering voor u, voor wat u doet en waarom en voor wie u het doet. Wij zijn dan ook vereerd dat u in Sahagun een beetje tijd hebt willen maken voor ons. En niet alleen vereerd, ook ontroerd : kanker heeft namelijk ook in onze beide families al heel wat leed veroorzaakt. Ikzelf werd 13 jaar geleden getroffen door borstkanker, maar ik ben bij de gelukkigen : na operatie, chemo- en radiotherapie - de hele rimram - ben ik al jaren kankervrij en in prima gezondheid. Een dikke maand geleden, wij waren toen op een vijftigtal kilometer van Cahors, kreeg ik telefoon van mijn zus met het triestige nieuws dat ook bij haar borstkanker werd vastgesteld. Ze is ondertussen borstsparend geopereerd en men stelde haar gerust dat er wellicht enkel nog radiotherapie zou volgen. Maar na onderzoek heeft zij nu te horen gekregen dat het minder goed is dan gedacht en dat er toch chemo zal nodig zijn. Bovendien is er niet voldoende weggehaald bij de operatie en moet zij nog een tweede keer onder het mes, al dan niet met volledige amputatie.

Sindsdien draag ik een stuk van mijn camino op aan haar en haar genezing en wij hopen dat u tijdens uw laatste dagen ook een paar passen voor haar zal willen lopen.

Dank en nog veel succes, Siska en Frans, Denderhoutem

Erwin Willems

Erwin Willems
20 sep 17

In augustus, kort na het vertrek van Johan, organiseerde ik een verjaardagsfeestje voor familie, vrienden en buren. Een geschenk mocht maar nog liever had ik dat men Post voor Compostela steunde. En zo gebeurde. Zowel vooraf als op het feestje zelf werd er geld ingezameld. Dat heeft me veel plezier gedaan.

Johan, ik hoef toch niet prof. te zeggen hé, we kennen elkaar niet maar ik buig diep voor jou om deze prestatie neer te zetten. Die laatste 155 km zal ook wel lukken zeker! Succes nog met je verdere onderzoek.

Beste professor,

Ik bewonder uw geweldige inzet en wil u graag steunen, want weet zelf uit ervaring hoe belangrijk het is om goed opgevangen te worden in moeilijke tijden. De medische teams in UZ Gasthuisberg, alsook de vele vrijwilligers, verdienen een pluim ... maar u het bijzonder voor dit geweldige project. Ik wens u het allerbeste voor de laatste kilometers en hoop dat alles goed mag gaan met uw zoon Pieter.

Succes nog met dit mooie initiatief !! Van harte.

Bijna de eindmeet,uitzonderlijke prestatie. Wat een onmenselijke fysiek en doorzettings vermogen. Superman en een enorme steun voor iedereen in een moeilijke periode. Dikke chapeau.

Veel sterkte en kracht om de laatste loodjes te lopen. Bedankt om ons de kans te geven onze ziekte op een andere manier te beleven